• en
  • ro

Calculator dimensionare instalatii solare

Aplicatia Panosol ofera o dimensionare a instalatiilor de incalzire solara cu scopul de a genera necesarul de echipamente ce compun o instalatie solara, precum : panouri solare (numar de tuburi vidate) , capacitatea boilerului, necesarul de antigel solar, vasul de expansiune, grupul de pompare si teava de conectare necesara.

Totodata, aplicatia genereaza si cantitatea de energie termica lunara si anuala produsa de sistemul propus.

Pentru un calcul cat mai exact, aplicatia analizeaza orientarea geografica si inclinatia panourilor solare, lungimea traseului solar, necesarul zilnic de apa menajera si temperatura de preparare a apei calde.

In functie de aplicatia solara dorita, alegeti intre : preparare apa calda menajera (ACM), incalzire piscine sau aport la incalzire. Aplicatiile pot fi analizate separat sau impreuna.

Dupa etapa dimensionarii, puteti transmite pe mail-ul dumneavoastra si catre un operator Panosol calculul instalatiei dorite.
Aplicatia SunCalc va arata miscarea soarelui si fazele de insorire pentru o locatie si o zi data.Puteți vedea pozițiile soarelui la răsărit, ora specificată și apusul soarelui. Curba portocalie subțire este traiectoria actuală a soarelui, iar zona galbenă din jur este variația traiectoriilor soarelui în cursul anului. Cu cât un punct este mai aproape de centru, cu atât este mai sus soarele deasupra orizontului. Culorile de pe glisorul de timp arată acoperirea
solară în timpul zilei.