Simulare solara

Dimensionarea sistemelor de incalzire solara

Dimensionarea unui sistem solar presupune analiza mai multor factori:

  • posibilitatile de orientare si fixare a panourilor
  • numarul de persoane care utilizeaza apa calda menajera
  • suprafata imobilului si tipul instalatiei de incalzire (in cazul sistemelor de aport la incalzire)
  • volumul de apa si nivelul de izolare termica al piscinei  (in cazul sistemelor de incalzire a piscinei)

Puterea de captarea a panourilor solare PANOSOL este de 95-96% din radiatia solara, daca acestea sunt orientate si inclinate corect ( Sud, 45 grade). Avand in vedere ca nivelul radiatiei solare pe teritoriul Romaniei are o medie anuala cuprinsa intre 1000-1300 KW/m2/an (in functie de zona geografica), se poate determina cantitate de energie produsa pe metru patrat de catre un panou solar PANOSOL ca fiind de 750 KW/an.

Apa calda menajera
Dimensionarea panourilor solare pentru sistemele de obtinere de apa calda menajera se realizeaza in functie de numarul de persoane care utilizeaza aceasta resursa. Un utilizator casnic consuma zilnic o cantitate de 50-60 litri de apa calda la temperatura de 55-60 °C. In cazul unui hotel sau pensiune, cantitatea de apa calda menajera utilizata zilnic de catre un turist poate varia intre 80-100 litri.
Capacitatea zilnica de incalzire a unui panou solar PANOSOL montat intr-un sistem de apa calda menajera este intre 50-75 litri/m2 (apa obtinuta va avea intre 55-60 °C), in functie de nivelul radiatiei solare

Aport la incalzirea cladirilor